

Otomatik Gazlı Söndürme Sistemleri;
Elektrik ve elektronik cihazların bulunduğu mahaller başta olmak üzere, kıymetli evrakların, eserlerin bulunduğu mahallerde de sıklıkla kullanılan yangın söndürme sistemleridir. Mahalde oluşabilecek bir yangını en az zararla atlatılmasını sağlayacak güncel teknolojilerin tamamından yararlanan yenilikçi ve yüksek kaliteli yangın söndürme sistemleridir.
Otomatik gazlı söndürme sistemleri, söndürmede kullanılan gazın özelliklerine göre isimlendirilmekte ve tasarım dizaynları da EN 15004, NFPA 2001, NFPA 72 gibi standartlara uygun olarak bu gazların özelliklerine göre yapılmaktadır.
Doğru tasarlanmış ve tesis edilmiş bir otomatik gazlı söndürme sistemi kadar, 6 aylık Dönemlerde bakımlarının yapılması önemlidir. Bu sayede sistemin performansı kontrol edilir, tüm bileşenlerin bakımı yapılır ve sistemin çalışır durumda olduğundan emin olunur.
Otomatik Gazlı Söndürme Sistemleri Nasıl Çalışır;
Otomatik söndürme sisteminde kullanılacak gaz cinsine karar verildikten ve bu gaz için onaylanmış dizayn standartlarına uygun sistem hidrolik hesaplamalarının yapılması gerekmektedir.
Uygun dizayn ve onaylanmış hidrolik hesaplamalardan sonra, sistem tesis edilmelidir.
Sistem otomatik olarak devreye gireceğinden, iki zone olarak tasarlanmaktadır. Birinci zone algılama ve ikinci zone da doğrulama olarak çalışmaktadır. Her iki zone çapraz olarak çalışmaktadır.
Birinci zone algılaması sinyali geldiğinde birinci siren grubu devreye girer ve sistem hazır konumda bekler, ikinci zone alarm sinyali geldiğinde, ikinci siren grubu devreye girer ve sistem devreye girmek için önceden belirlenen bekleme süresini tamamlar. Süre sonunda sistem devreye girer ve 10 saniye içerisinde silindirlerdeki gazı, yangın mahalline boşaltır.
Novec1230 FK-5-1-12 Gazlı söndürme sistemleri;
FK-5-1-12 Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri; günümüzde dünyada birçok uluslararası Standard ve organizasyon tarafından onaylanmış ve tercih edilen alternatif temiz söndürme gazı haline gelmiştir.
Temiz söndürücülerle sağlanan teknik gelişmelerle birlikte halokarbon grubu söndürücüler; Halon 1301 karşısında; çevresel etkileşim parametrelerinde önemli bir iyileşme sağlamaktadır. Montreal protokolü çerçevesinde, ülkemizin de protokole taraf olması, halon 1301 in doğa ve çevreye verdiği zararlar nedeniyle yasaklanmasına neden olmuştur.
Bu nedenle hem zararsız olması ve hem de çıtayı daha yukarı çıkaran bazı değişiklikleri sebebiyle FK-5-1-12 tercih edilmeye başlanmıştır.
FK-5-1-12 söndürücüsü özel tehlike sınıflarındaki yangın koruma için uzun ömürlü; sürdürülebilir çözümdür. Bu ikinci nesil Halon alternatifi; yüksek insan güvenliği ve üstün söndürme performansı sağlarken çevreye minimum etki yapmaktadır. Ozon tabakasına delme katsayısı(ODP) sıfırdır. Sadece 5 günlük atmosferik ömre sahip ve sera etkisi katsayısı(GWP) 1’dir.
Sıvı halde bidonlarda depolanması, Kara Deniz ve en önemlisi havayolu ile sınırlama ve yasaklamaya uğramadan kolay nakledilebilme imkânı sunuyor olması da tercih edilmesinde önemli avantajlar sağlanmaktadır. Karmaşık dolum tesislerine ihtiyaç duyulmadan çok basit bir işlemle gerekirse; yerinde dolum imkânı sunuyor olası da servis kolaylığı açısından büyük avantaj sunmaktadır. Yasaklanmış halon ve mevcut diğer söndürme sistemlerinde, standardına uygunluk durumuna göre basit değişikliklerle kullanabilme imkânı sunuyor olması da FK-5-1-12 için büyük bir pazara hitap etme fırsatı da sunmaktadır.
- HFC227ea Gazlı Söndürme Sistemleri
- FK 5-1-12 Gazlı Söndürme Sistemleri
- CO2 (Karbondioksitli) Söndürme Sistemleri
- Argon Gazlı Söndürme Sistemleri
- Pano içi Gazlı Söndürme Sistemleri
- FE25 (HFC125) Söndürme Sistemi
- Davlumbaz Söndürme Sistemleri
- Köpüklü Söndürme Sistemleri
- Tozlu Yangın Söndürme Sistemleri
- Sprinkler Söndürme Sistemleri
- Modüler Su Deposu Kurulumu
- Erken Uyarı ve İhbar Sistemleri
- Acil Aydınlatma Sistemleri
- Acil Çıkış Yönlendirme Sistemleri
- Uzaktan Kumandalı Yangın Söndürme Monitörü
- Otomatik Yangın Söndürme Monitörü
- MANUEL SEYYAR VE SABİT YANGIN SÖNDÜRME MONİTÖRÜ